Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Virukset

Julkaistu 12/14/2017

Postipalvelujen ylläpitäjän näkökulmasta asia on ajankohtainen joka päivä. Filtterimme blokkaa huomattavan määrän haittaohjelmia joita  sähköpostin käyttäjä ei näe.

Kun rikollinen yrittää lähettää haittaohjelmia sähköpostilla, on hyvin yleistä, että sähköposti yritetään naamioida näyttämään siltä, että se tulee omasta yrityksestä (omasta domainista tai osoitteesta), sen lisäksi se hyvin usein näyttää monitoimilaitteen lähettämältä skannaukselta tai jonkun lähettämältä laskulta. Viruslähettäjien kestosuosikkina on myös naamioida viesti niin, että se näyttää tulevan DHL:ltä.

Posti pyritään saamaan mahdollisimman normaalin näköiseksi viestiksi, jossa on liite mukana. Sähköpostin lähettäjä on usein administrator@ tai copier@ tai invoices@ tai joku muu osoite joka on monien monitoimilaitteiden oletus. Siksi tähänkin hyvänä perussääntönä on aina vaihtaa kaikki oletustunnukset johonkin muuhun ja kannattaa käyttää  esim. monitoimilaitteissa lähettävänä osoitteena Suomea. Jos kopiokone lähettää vaviestin osoitteesta monitoimiskannaus@ niin se ei todennäköisesti ole ulkolaisen hakkerin keksimä.